Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

Ο Ινδονήσιος μηχανικός Roni Gunawan, κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο με δύο μπροστινές όψεις. Το λαμπερό μεταλλικό πορτοκαλί σεντάν είναι αποτέλεσμα της ένωσης δύο αυτοκινήτων της Toyota, τα οποία ο Gunawan έκοψε στη μέση, συγκολλώντας τα δύο μπροστινά μέρη. 

Το «παράξενο» αυτοκίνητο έχει δύο κινητήρες, δύο τιμόνια, δύο πεντάλ, δύο κιβώτια ταχυτήτων και μία δεξαμενή αερίου. Έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δύο οδηγοί να μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τους τροχούς του.



Η  τοπική αστυνομία κατέσχεσε το αυτοκίνητο ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Ο ανώτερος αξιωματικός της τροχαίας, Hilman Rawalasi, δήλωσε: «Το αυτοκίνητο παραβιάζει τους κανόνες κυκλοφορίας της Ινδονησίας. Παραβίασε δύο άρθρα του νόμου του 2009 για την τεχνική κατάσταση των οχημάτων. Τα αυτοκίνητα πρέπει διαθέτουν όλα τα κατάλληλα συστήματα και σήματα ασφάλειας. Το όχημα δεν έχει πίσω φώτα (παρά μόνο μπροστινά) και οι διαστάσεις του οχήματος δεν είναι κατάλληλες. Ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάρει την άδεια να αλλάξει το χρώμα ή το σχήμα των οχημάτων πριν σχεδιάσει αυτό το αυτοκίνητο.  Επίσης, το αυτοκίνητο έχει δύο πινακίδες κυκλοφορίας και δύο αριθμούς πλαισίου».  

Τέλος, πρόσθεσε: «Στείλαμε το αυτοκίνητο πίσω στον ιδιοκτήτη του, αφού υπέγραψε ότι δεν θα το επαναφέρει ξανά στο δρόμο».


Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

"ΕΠΙΔΕΞΙΟ" ΞΕΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Ένας ηλικιωμένος κύριος δυσκολεύεται να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του με τον φυσιολογικό τρόπο και το κάνει τσουλώντας το με τα χέρια.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Ο Καναδός  Shawn James  κατασκευάζει μια ξύλινη καλύβα στο δάσος από το μηδέν, εντελώς μόνος του, χωρίς καθόλου ηλεκτρικά εργαλεία.

ΣΚΙ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙ

Ο Candide Thovex (γεννημένος στις 22 Μαΐου 1982) είναι γάλλος επαγγελματίας σκιέρ, σκηνοθέτης και επιχειρηματίας. Έγινε γνωστός για τις ξεχωριστές ικανότητές του στο ελεύθερο σκι και έχει κερδίσει  πολλούς διαγωνισμούς και βραβεία. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο ατρόμητος Γάλλος κάνει απίστευτες καταβάσεις στις πιο συναρπαστικές τοποθεσίες της γης.  Με μία διαφορά. Κάνει σκι σε οποιαδήποτε επιφάνεια... δεν έχει χιόνι.

Οι τοποθεσίες στις οποίες ο Thovex  πραγματοποιεί τις καταβάσεις, βρίσκονται σε Κίνα, Μογγολία, Ινδονησία, Ισλανδία, Τουρκία, Κένυα, Τανζανία, Χιλή,  Περού και Τζαμάικα.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ 60 ΜΕΤΡΑ

Ένα απίστευτο γκολ από τα 60μ. Το πιο απίστευτο όμως είναι ότι το γκολ το έβαλε τερματοφύλακας, στον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας.

Ο ποδοσδαιρικός αγώνας έγινε μεταξύ των ομάδων CD Lugo και Sporting Gijón, για τη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και έληξε 3-1, με το τρίτο γκολ να πετυχαίνει ο τερματοφύλακας της Lugo, Juan Carlos.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Καθώς ρέει ένα παγωμένο ποτάμι, μεγάλα κομμάτια πάγου σπάνε σε ένα σημείο όπου η κοίτη χαμηλώνει απότομα.

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

AMADEUS ELECTRIC - ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Το γυναικείο κουαρτέτο «Amadeus» είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα συγκροτήματα στην Ευρώπη. Έχουν κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ και έχουν κάνει πάνω από 800 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΑΝΙΔΑ ΤΟΥ SURF ΠΟΥ "ΠΕΤΑΕΙ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ονομάζεται eFoil και δεν είναι παρά μία τηλεκατευθυνόμενη σανίδα του σερφ, η οποία λειτουργεί με μπαταρία λιθίου διάρκειας μιάμισης ώρας. Διαθέτει ασύρματο χειριστήριο, ενώ ο έλικας που βρίσκεται κάτω από την σανίδα, μπορεί να ρυθμιστεί πόσο πάνω ή κάτω από το νερό θα βρίσκεται.

Κοστίζει 12.000 δολάρια

Δείτε εδώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά της.




Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΕΤΟΥΣΕ

Ο Fred Fugen και ο Vince Reffet, ριψοκίνδυνοι ειδικοί του BASE-jumping, πραγματοποίησαν ένα απίστευτο εγχείρημα το οποίο ξεπερνά τα όρια του παράτολμου.

Πήδηξαν από την κορυφή του Jungfrau, ενός από τα υψηλότερα βουνά της Ευρώπης, φορώντας wingsuits και καθώς πετούσαν με την ειδική στολή επιβιβάστηκαν μέσα σε ένα αεροπλάνο που βρισκόταν σε πτήση.

ΠΗΓΗ: https://www.redbull.com/

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΣΚΙΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΕΡΙ

DRONE ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Ένα εντυπωσιακό βίντεο ανέβηκε στο YouTube στις 4 Ιανουαρίου 2018 που δίχνει 4 αγωνιστικά αυτοκίνητα να τρέχουν σε μια πίστα και ένα drone να πετάει κοντά τους με απίστευτη ταχύτητα.

Εκπληκτικός χειρισμός του drone.

ΠΕΤΑΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ - ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν έχει φτερά ούτε ράμφος, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις χήνες και τους γερανούς να θεωρούν τον Christian Moullec τη… μαμά τους (!) και να πετούν μαζί του όπως κάθε κοπάδι!



Ο 54χρονος Γάλλος μεγάλωσε αυτά τα αποδημητικά πουλιά στα χέρια του από πολύ μικρά κι έτσι αυτά τον αναγνωρίζουν ως γονιό τους και τον ακολουθούν παντού, ακόμα  και στον ουρανό όπου πετούν όλοι μαζί σε τέλειο «V» σχηματισμό, ο Moullec με το ανεμόπτερό του και τα πουλιά με τα φτερά τους. Το θέαμα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό.

Ο ίδιος εξομολογείται στη Daily Mail πως ευχαριστεί τις χήνες ύστερα από κάθε «πτήση» για το καταπληκτικό δώρο που του προσφέρουν, να μπορεί να τις δει να πετούν από τόσο κοντά.
Ο Moullec πετά με τις χήνες του εδώ και 17 χρόνια, ζει και αναπνέει γι’ αυτές και ο εκπληκτικός δεσμός τους αναδεικνύει τη σχέση που μπορεί να αναπτύξει ο άνθρωπος με τα πουλιά.


Πρώην μετεωρολόγος, ο Christian Moullec  αφιέρωσε 17 χρόνια εκπαιδεύοντας ορφανές χήνες για να τον μάθουν ως μητέρα. Για το σκοπό αυτό μοιράζεται το σπίτι του στη Βρετάνη και ενίοτε και το υπνοδωμάτιό του με τη σύζυγο, τα τρία παιδιά του και τις… νεογέννητες χήνες.

«Πρέπει πάντα να νιώθουν πως η θέση τους είναι δίπλα μου», εξηγεί.

«Πέταξε» για πρώτη φορά στη Γαλλία το 1996 κι έκτοτε έκανε πολλές πτήσεις με τις χήνες στην Ευρώπη. Τα χρήματα που συγκέντρωσε από τις επιδείξεις του συνέβαλαν στη διάσωση ενός είδους αγριόχηνας που βρισκόταν στο χείλος της εξαφάνισης.

«Η γυναίκα μου κι εγώ καταφέραμε να δημιουργηθούν νέες αποικίες σε κατάλληλα σημεία στην Ευρώπη», λέει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbeast.gr/






THE SECRET ROUTES OF MIGRATORY BIRDS from BORÉALES on Vimeo.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΙΝΑ ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ


Είναι μια γνήσια και γλεντζού Σμυρνιά που τραγουδά και γλεντά γνήσια Μικρασιατικά.  Το έχει μέσα της από μικρή και χορεύει ακόμα καρσιλαμάδες και ζεϊμπέκικο. 

Η Κατίνα Φαρασοπούλου Μισαηλίδου, κόρη παππά, γεννήθηκε το 1933 και όπως οι υπόλοιποι κάτοικοι των Ασκητών κατάγονται από το χωριό Αγιρνάς (Άγιοι Ανάργυροι) της μακρινής Καισάρειας. Ο μπαμπάς της Γαβριήλ Φαρασόπουλος, γεννήθηκε το 1903, φοίτησε 3 χρόνια στην Ιερατική Σχολή Φλαβιανών (Ζιντζίντερε), παντρεύτηκε και έγινε παππάς. Η Κατίνα Φαρασοπούλου είχε από μικρή τα ακούσματα από όλη την οικογένεια αλλά και όλο το χωριό καθώς όλοι ήταν γλεντζέδες. Έτσι με το παραδοσιακό ντέφι διέσωσαν τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους και είναι μαζί με άλλους ηλικιωμένους Καππαδόκες ( τη μεγαλύτερη αδερφή της Ευσεβία Φαρασοπούλου- Μαυρίδου, τη Μαρίκα Μισαηλίδου Μαυρίδου την Έλλη Μαυρίδου- Τοχταρίδου), ότι πιο κοντά στο αυθεντικό υπάρχει σήμερα.

 

Καραμανλήδες - (ενικός Καραμανλής)
Ονομασία τουρκόφωνων Χριστιανών ορθοδόξων  που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, συγκεκριμένα στην Καραμανία (ονομάστηκε από το τουρκικό Μπεηλίκι των Καραμανιδών, στην περιοχή της αρχαίας Κιλικίας) και την Καππαδοκία. Έγραφαν στην τουρκική γλώσσα με χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου (Καραμανλήδικα). Το πρώτο γνωστό καραμανλήδικο κείμενο ανάγεται στα μέσα του 15ου αιώνα, ενώ το πρώτο έντυπο στο 1718. Τα παλαιότερα καραμανλήδικα κείμενα ήταν θρησκευτικού περιεχομένου ενώ από το τέλος του 18ου αι. τυπώνονται και κείμενα ιστορικά, γεωγραφικά, διδακτικά κ.ά. Το τελευταίο έντυπο τυπώθηκε το 1921. Αυτά τυπώνονταν σε τυπογραφεία της Κωνσταντινούπολης, των Αθηνών, της Βενετίας, της Σμύρνης κ.ά. Πολύ σημαντικό ρόλο στη διάδοση της καραμανλήδικης γραφής έπαιξε ο Ευαγγελινός Μισαηλίδης ο οποίος το 1851 άρχισε να εκδίδει στην Κωνσταντινούπολη την εφημερίδα Ανατολή σε καραμανλήδικη γραφή.

Οι Καραμανλήδες ήταν είτε Χριστιανοί ορθόδοξοι που μιλούσαν την τουρκική γλώσσα, είτε -σπανιότερα- Τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι που εκχριστιανίστηκαν. Κατά τον Αλ. Ελλάδιο (18ος αι.) ήταν Έλληνες που εκτουρκίστηκαν.

Έπειτα από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης (1923) μεταφέρθηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών στην Ελλάδα και κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Λίγοι παρέμειναν στην Τουρκία.

ΠΗΓΕΣ: https://el-gr.facebook.com/
               http://mikrasiatis.gr/



ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ!
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ  ΤΟ  2018!