Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

Ο Ινδονήσιος μηχανικός Roni Gunawan, κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο με δύο μπροστινές όψεις. Το λαμπερό μεταλλικό πορτοκαλί σεντάν είναι αποτέλεσμα της ένωσης δύο αυτοκινήτων της Toyota, τα οποία ο Gunawan έκοψε στη μέση, συγκολλώντας τα δύο μπροστινά μέρη. 

Το «παράξενο» αυτοκίνητο έχει δύο κινητήρες, δύο τιμόνια, δύο πεντάλ, δύο κιβώτια ταχυτήτων και μία δεξαμενή αερίου. Έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δύο οδηγοί να μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τους τροχούς του.



Η  τοπική αστυνομία κατέσχεσε το αυτοκίνητο ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Ο ανώτερος αξιωματικός της τροχαίας, Hilman Rawalasi, δήλωσε: «Το αυτοκίνητο παραβιάζει τους κανόνες κυκλοφορίας της Ινδονησίας. Παραβίασε δύο άρθρα του νόμου του 2009 για την τεχνική κατάσταση των οχημάτων. Τα αυτοκίνητα πρέπει διαθέτουν όλα τα κατάλληλα συστήματα και σήματα ασφάλειας. Το όχημα δεν έχει πίσω φώτα (παρά μόνο μπροστινά) και οι διαστάσεις του οχήματος δεν είναι κατάλληλες. Ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάρει την άδεια να αλλάξει το χρώμα ή το σχήμα των οχημάτων πριν σχεδιάσει αυτό το αυτοκίνητο.  Επίσης, το αυτοκίνητο έχει δύο πινακίδες κυκλοφορίας και δύο αριθμούς πλαισίου».  

Τέλος, πρόσθεσε: «Στείλαμε το αυτοκίνητο πίσω στον ιδιοκτήτη του, αφού υπέγραψε ότι δεν θα το επαναφέρει ξανά στο δρόμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου