Σελίδες

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Τροχαία ατυχήματα
Ακόμα και ως δρώμενο προκαλούν σοκ




Eκδήλωση με τίτλο «Φάκελος δρομοκρατία» θα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην πόλη του Κιλκίς.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την οδική ασφάλεια και τις τραγικές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων.

Στα πλαίσια της οργάνωσης, δεκάδες άτομα ξάπλωσαν στο οδόστρωμα επί της οδού 21ης Ιουνίου και έγινε βιντεοσκόπηση και φωτογράφισή τους με σκοπό να παρουσιαστεί η οδυνηρή εικόνα του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Ακολούθησαν σενάρια προσομοίωσης τροχαίων ατυχημάτων που περιελάμβαναν απεγκλωβισμούς θυμάτων, παροχή Α΄ βοηθειών και κλήση του ΕΚΑΒ.








Για την επίτευξη του σκοπού της δράσης θα δημιουργηθεί τηλεοπτικό σποτ που θα προβληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να δείξει παντού με αληθινά σκληρό τρόπο τις συνέπειες ενός ατυχήματος. Να σοκάρει και να προτρέψει άπαντες σε αλλαγή οδηγικής συμπεριφοράς.

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ενώ συμμετείχαν σειρά από λέσχες και φορείς: Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ), Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κιλκίς (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.), Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.), Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κιλκίς (Μ.Ο.Κ), Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς (ΧΩ.Μ.Α.)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου