Σελίδες

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΟΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΡΑ ΕΝΕΡΓΟΥ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ

volcano_katavasi2

Ένας Ελληνοκαναδός κι ένας Αμερικανός είναι ανάμεσα στους πρώτους εξερευνητές που μπήκαν μέσα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απρόσιτα ηφαίστεια στον κόσμο. Περιέγραψαν το ηφαίστειο στο Βανουάτου στο Νότιο Ειρηνικό, ως ένα «παράθυρο στην κόλαση»!

Ο Sam Cossman και ο Γιώργος Κουρούνης δέχθηκαν την πρόκληση, πετώντας από το Σαν Φρανσίσκο ως το Βανουάτου. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν επισκεφθεί το φεγγάρι, από ότι τον γεμάτο λάβα κρατήρα στο Βανουάτου. Βοηθήθηκαν από δύο οδηγούς, τον Geoff Mackley και τον Brad Ambrose και πέρασαν τέσσερις μέρες στο ηφαίστειο.

Έκαναν δύο καταβάσεις στην πύρινη άβυσσο. «Η κατάβαση μέσα στον κρατήρα του Marum υπήρξε ένα όνειρό μου εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Κουρούνης στην Huffington Post. «Ήταν συναρπαστικό, το λιγότερο».

  volcano_katavasi1

Ο Κουρούνης έχει ένα πάθος για τις εμπειρίες που αψηφούν το θάνατο, έχοντας κυνηγήσει ανεμοστρόβιλους και είναι μεγάλος οπαδός των ηφαιστείων. Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι το ηφαίστειο Marum ήταν μία από τις πιο έντονες εμπειρίες που είχε ποτέ. Ευτυχώς, ο ίδιος κράτησε το κοινό ενήμερο με την αφθονία των tweets και ένα καταπληκτικό βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στο Youtube από τις 4 Σεπτεμβρίου.

«Η γνωριμία με το Marum ήταν κάτι σαν μια αντίστροφη αναρρίχηση του Everest», είπε. «Το ηφαίστειο μας επιτέθηκε και εμείς έπρεπε να ασχοληθούμε με την κακοκαιρία, την τεράστια θερμότητα από την λάβα, κατεβαίνοντας και ανεβαίνοντας 400 μέτρα από σχεδόν κατακόρυφο, χαλαρό πέτρωμα, όξινη βροχή τόσο ισχυρή που θα μπορούσε να προέλθει από μια μπαταρία αυτοκινήτου και μια ποικιλία άλλων τρελών».

Το δίδυμο έπρεπε να φορά προστατευτικές στολές, λόγω της υπερβολικής ζέστης και να σταματήσει την όξινη βροχή από να τους καίει. Ο Κουρούνης λέει επίσης ότι έφτασε τόσο κοντά στη λάβα, που οι πιτσιλιές έκαναν τρύπα στο αδιάβροχό του, όπως και σε μέρος μιας από τις κάμερες του.

  volcano_katavasi3





ΠΗΓΗ: http://www.hellasforce.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου