Σελίδες

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ 60 ΡΕΤΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Aκόμα και στη σημερινή εποχή της απόλυτης "ορατότητας" στη δημόσια σφαίρα, υπάρχουν καλά κρυμμένα μυστικά και θησαυροί που μπορεί να αποκαλυφθούν στα πιο απίθανα μέρη και να ξεδιπλώσουν τις ιστορίες που τα πλαισιώνουν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Τα εγγόνια του επιχειρηματία Roger Baillon ανακάλυψαν μία σπάνια συλλογή 60 ρετρό αυτοκινήτων, κρυμμένα σε μία φάρμα της οικογένειας στη Δυτική Γαλλία.

Ο  Roger Baillon πέθανε περίπου πριν από 10 χρόνια και ο γιος του, Jacques, ο οποίος κληρονόμησε τη συλλογή, πέθανε πέρυσι. Τα εγγόνια του Baillon μόλις ανακάλυψαν τη μεγάλη συλλογή κάλεσαν ειδικούς για να εκτιμήσουν την αξία τους.

Σε μία δημοπρασία, τα αυτοκίνητα αυτά θα μπορούσαν να αποκτήσουν τεράστια αξία, καθώς το καθένα από αυτά κρύβει από πίσω του και μία σύνδεση με ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα της εποχής. Ένα από αυτά ανήκε σε έναν βασιλιά της Αιγύπτου, ενώ ένα άλλο είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα μιας ταινίας με τη Jane fonda. 

O ιδιοκτήτης τους είχε κάποια στιγμή την πρόθεση να φτιάξει ένα μουσείο με τη σπάνια συλλογή του, ωστόσο αναγκάστηκε να πουλήσει μερικά από αυτά και τα υπόλοιπα με τον καιρό ξεχάστηκαν σε ένα παλιό υπόστεγο.

Η συλλογή θα τεθεί σε πλειστηριασμό στο Παρίσι στις 6 Φεβρουαρίου του 2015. 

ΠΗΓΗ: http://www.koutipandoras.gr/

ρετρό αυτοκίνητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου