Σελίδες

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ

Με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης βλέπει μια κατοικία που γέρνει ελαφρώς προς τη μία πλευρά, ενώ εάν παρατηρήσει καλύτερα, θα καταλάβει πως είναι εντελώς στραβά χτισμένη από όλες τις πλευρές!

  στραβό-house-windsor-3
Το «Crooked House of Windsor» στη Βρετανία χτίστηκε το 1592 στην άκρη της πλατείας της πόλης Windsor και ονομάστηκε αρχικά «Market Cross House». 

Το 1687, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να κατεδαφίσει το σπίτι προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη γειτονική πόλη Guildhall.

Μια διαφορά όμως μεταξύ των μελών του συμβουλίου για την οριοθέτηση του χώρου είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκ νέου ανοικοδόμησή του στο αρχικό σημείο. Το σπίτι ξαναχτίστηκε με βιασύνη και, ενδεχομένως, χωρίς προσοχή, με πρόχειρα υλικά και υγρή ξυλεία. 

Στο πέρασμα του χρόνου τα ξύλα στέγνωσαν και το σπίτι λύγισε, αλλά άντεξε. Αυτό ήταν! Έκτοτε το εν λόγω κτήριο κατέστη δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης και πέρασε σε πολλά χέρια ιδιοκτητών και επιχειρήσεων που εκμεταλλεύτηκαν τη φήμη του. Σήμερα είναι τσαγερί και εστιατόριο, σημείο συνάντησης πολλών εργαζομένων της περιοχής καθημερινά.

στραβό-house-windsor-5

στραβό-house-windsor-1

στραβό-house-windsor-2

στραβό-house-windsor-4

στραβό-house-windsor-6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου