Σελίδες

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

TAURUS 2X2 - Η ΡΩΣΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Πάει παντού και δεν κολλάει πουθενά. Ο Ταύρος της Ρωσικής «Tarus» είναι μια κλάση μόνος του! Μια μοτοσυκλέτα που δεν έχετε ξαναδεί!  




Οι μοτοσυκλέτες με κίνηση και στους δύο τροχούς είναι σπάνιες, ωστόσο, δεν είναι κάτι νέο. Το Taurus 2x2, το μοναδικό πρωτότυπο μοντέλο της ρώσικης εταιρείας «Tarus» όμως, σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα στη διάσχιση εδαφών που ούτε με τα πόδια δεν μπορεί κανείς να διασχίσει. Λάσπες, χιόνι, φυτεμένες πέτρες, άμμος, είναι εδάφη που είναι εξαιρετικά δύσκολο κανείς να διασχίσει δίχως τρομερό κόπο, κι όμως με την Taurus 2x2, αυτό γίνεται μια απλή διαδικασία.



Η μοτοσυκλέτα διαθέτει δύο τεράστιους τροχούς χαμηλής πίεσης με περίεργα φουσκωτά ελαστικά που επιτρέπουν στην μοτοσυκλέτα εκτός από το να διασχίζει κάθε είδους έδαφος, να πλέει (!!!) αφού δεν επιτρέπουν στην μοτοσυκλέτα να βυθιστεί από το βάρος της σε ρηχά ή βαθιά ποτάμια τα οποία θα θελήσει κανείς να διασχίσει. Η Taurus 2x2 είναι μια modul μοτοσυκλέτα, με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης δίχως εργαλεία και τοποθέτησης σε δύο μέτριου μεγέθους χειραποσκευές. Η μοτοσυκλέτα με βάρος 47 κιλά, είναι δυνατόν να συρθεί, ανασηκωθεί ή χρησιμοποιηθεί ως σκάλα σε δύσβατα εδάφη που είναι αδύνατον άλλο μέσο να χρησιμοποιηθεί.



Πρόκειται για μια απίθανη κατασκευή που βεβαίως απευθύνεται βασικά για στρατιωτική χρήση ή για χρήση αποστολών σε περιοχές που δεν υπάρχουν δρόμοι. Το πρωτότυπο Taurus 2x2, παίρνει κίνηση από έναν γενικής χρήσης κινητήρα Honda, 210 ή 270 κ.εκ. (ίδιο κινητήρα χρησιμοποιούν τα Kart για ενοικίαση) με 7 ή 9 ίππους ισχύ. Διαθέτει 2 ταχύτητες και τελική μόλις 35 χιλιομέτρων, αλλά είναι αδύνατον να αναπτύξεις τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα σε λάσπες, χιόνι ή άμμο. To Taurus 2x2, είναι ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά τα καλά νέα είναι, ότι τελικά θα διατεθεί ως κιτ (φτιάξ' το μόνος σου) σε μια τιμή εκκίνησης περίπου 35.000 ρωσικών ρουβλιών, κοντά στα 1000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: http://www.gazzetta.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου