Σελίδες

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

NARDO RING: Η ΠΙΣΤΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΣ PORSCHE ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Η Nardò Ring είναι μια υψηλής ταχύτητας κυκλική πίστα δοκιμών μήκους 12.5 χλμ. που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της νότιας Ιταλίας,  50 χιλιόμετρα ανατολικά από το ναύσταθμο του Τάραντα και 22χλμ. νοτιοανατολικά από το αστικό κέντρο του Nardó.

Nardo-ring-1
Δορυφορική εικόνα της πίστας Nardo Ring 

Η πίστα που έχει το σχήμα ενός τέλειου κύκλου κατασκευάστηκε από τη Fiat το 1975 και από το 2011 ανήκει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, αν και οι εγκαταστάσεις της ήταν πάντα ανοικτές σε όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων από την αρχή της λειτουργίας της. Χάρη στο μοναδικό κλίμα της νότιας Ιταλίας, η πίστα λειτουργεί 363 ημέρες το χρόνο, σε τρεις βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα.

  Nardo-ring-5

Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της πίστας είναι ότι έχει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίες με κλίση, ώστε να αντισταθμίζεται η φυγόκεντρος δύναμη που παράγεται, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες άνω των 240 km/h.

  Nardo-ring-4

Εντός της πίστας υπάρχουν καλλιέργειες και οι αγρότες περνούν με τα γεωργικά τους μηχανήματα από υπόγειες διαβάσεις για να μην παρεμποδίζεται τη λειτουργία της.

  Nardo-ring-3

Nardo-ring-2

Η πίστα Nardò Ring δεν είναι μοναδική, αλλά είναι μακράν η μεγαλύτερη. Παρόμοιες πίστες δοκιμών με κλίση υπάρχουν και αλλού, όπως η 5 χιλιομέτρων πίστα δοκιμών της Opel στο Dudenhofen στη Γερμανία και η 3,2 χιλιομετρων Millbrook Proving Ground στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου