Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

THE ZAMBIA PROJECT: ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Στα πλαίσια της 27ετούς δράσης της, η οργάνωση «World Vision Water» ξεκίνησε φέτος ένα φιλόδοξο project στην προσπάθειά της να προσφέρει καθαρό, πόσιμο νερό σε 40.000 παιδιά της Ζάμπια.

Είναι πράγματι σχεδόν αδύνατο για κάποιον δυτικό να αντιληφθεί ότι καθημερινά 1.600 παιδιά χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας διαταραχών που οφείλονται στην έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού.

Το «Zambia Project» αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας που ξεκίνησε χρόνια πριν και σκοπό έχει να καταφέρει κάποια στιγμή να παρέχει καθαρό νερό σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, αφού η έλλειψή του αποτελεί αιτία απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Ήδη η World Vision Water έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο διεθνές πρόγραμμα, μέσω του οποίου προσφέρει κάθε 30΄΄ ένα ποτήρι καθαρό νερό για πρώτη φορά σε έναν άνθρωπο!


Παρακολουθήστε στο βίντεο στιγμές από την καθημερινότητα παιδιών της Ζάμπια που στερούνται (ακόμη και οικειοθελώς) εκπαίδευσης προκειμένου να διανύουν καθημερινά μέχρι και τρία χιλιόμετρα για να εξασφαλίσουν βρόμικο νερό για τις οικογένειές τους, αλλά και  τις αντιδράσεις αυτών των παιδιών, όταν στο χωριό τους για πρώτη φορά  φτάνει καθαρό, πόσιμο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου