Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Οι λάτρεις -και όχι μόνο- αυτού του είδους αυτοκινήτων θα πονέσουν με αυτό το θέμα.

Jaguar, Rolls-Royce, Porsche, Mercedes-Benz, BMW είναι μερικές μόνο από τις φίρμες, κλασικά αυτοκίνητα, που σαπίζουν μέσα σε ένα δάσος. Το παράξενο της ιστορίας;  Δεν είναι παρατημένα αυτοκίνητα!  Απεναντίας, ο ιδιοκτήτης τους είναι λάτρης των κλασσικών αυτοκινήτων και ειδικός, αλλά τα άφησε στο έλεος της φύσης...

Ο Michael Fröhlich μπορεί να εντοπίσει άνετα μια λιμουζίνα της Mercedes που κάποτε μετέφερε τον Αδόλφο Χίτλερ. Ο πρώην σχεδιαστής μόδας, δρομέας, φιλόσοφος και καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων, είναι πιο γνωστός ως έμπορος κλασικών αυτοκινήτων και συντηρητής.

Ο ίδιος οδηγεί στο Ντίσελντορφ μια απανθρακωμένη Rolls Royce, το μοναδικό αυτοκίνητο που σώθηκε όταν κάηκε η αντιπροσωπεία του το 2005. Έχει γράψει πολλά βιβλία και ταξίδεψε τον κόσμο, αναζητώντας και εντοπίζοντας σπάνια αυτοκίνητα.

Στην αυλή του σπιτιού του, ή αυτό που του αρέσει να αποκαλεί Auto Skulpturen Park, ένα μουσείο-πάρκο κοντά στο Mettmann της Γερμανίας. Περιτριγυρισμένα από ένα φράκτη ασφαλείας στη δασώδη πλαγιά δίπλα στο σπίτι του Fröhlich, βρίσκονται πενήντα κλασικά αυτοκίνητα απ' όταν ο ενθουσιώδης ειδικός γιόρτασε τα πεντηκοστά του γενέθλια το 2000.

Όλα τα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί το 1950, τότε που ο ίδιος γεννήθηκε, και τα εντόπισε ο ίδιος. Πολλά ήταν ακόμα λειτουργικά όταν τα πάρκαρε εκεί -και δεν τα οδήγησε ποτέ ξανά.

"Η φύση είναι ισχυρότερη από την τεχνολογία, και αυτό δείχνω εδώ", δήλωσε ο Michael.

ΠΗΓΗ: Ξωτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου