Σελίδες

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η πτήση ακριβείας που πραγματοποίησε ήταν ριψοκίνδυνη και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26 Μαρτίου. Είναι μια πτήση που θα μείνει στην ιστορία, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες του μεγάλου αυτού πιλότου, ο οποίος εκτός από μύθος των ουρανών είναι και εμπνευστής του πρωταθλήματος Red Bull Air Race.

Το εγχείρημα διήρκεσε συνολικά 20 λεπτά. Το ειδικά σχεδιασμένο αεροπλάνο, ένα μονοθέσιο Extra 300S D-EFBY ισχύος 300+ ίππων, βάρους περίπου 608 κιλών, μήκους 6,6 μέτρων και με άνοιγμα φτερών στα 8 μέτρα, πέρασε μέσα από τα τείχη της Διώρυγας που κατασκευάστηκε το 1893, το πλάτος της οποίας κυμαίνεται από 24 ως 50 μέτρα, σε ένα εγχείρημα που όμοιό του δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

«Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι σε αυτή τη μαγευτική και γεμάτη πλούσια ιστορία χώρα και απόλαυσα ιδιαίτερα αυτή τη μοναδική εμπειρία» δήλωσε μετά την επιτυχία του εγχειρήματός του. «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Η διώρυγα της Κορίνθου, ένα ιστορικό σημείο της Ελλάδας, αποτελούσε για μένα πρόκληση εδώ και πολύ καιρό. Νιώθω υπέροχα που βρίσκομαι σε αυτή τη μαγευτική και γεμάτη πλούσια ιστορία χώρα και απόλαυσα ιδιαίτερα αυτή τη μοναδική εμπειρία».

Οι τεχνικές δυσκολίες ήταν πολλές, ακόμα και έναν έμπειρο πιλότο σαν τον Besenyei, αφού περιλάμβανε πολλαπλά εναέρια tricks και παράτολμες μανούβρες που φάνταζαν αδιανόητες, λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου ανάμεσα στα τοιχώματα της Διώρυγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου