Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑΣ «ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ COSTA CONCORDIA

Πάνω σε ένα άλλο γιγάντιο πλοίο ενδέχεται να τοποθετηθεί το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, μετά τη συμφωνία της πλοιοκτήτριας εταιρείας με ολλανδική εταιρεία.

Το Dockwise Vanguard, που έχει τη δυνατότητα να σηκώνει πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση ανέλκυσης του πλοίου.

Όπως περιγράφει το BBC, το σκάφος μπορεί να βυθιστεί κάτω από το Concordia και στη συνέχεια να αναδυθεί και να το σηκώσει πάνω από το νερό πριν το μεταφέρει στον προορισμό του.

Τριάντα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου τον Ιανουάριο του 2012.

Η ανόρθωση του πλοίου τον περασμένο μήνα επέτρεψε στους δύτες να ανασύρουν τα λείψανα ενός από τους δύο νεκρούς που δεν είχαν εντοπιστεί.

Η εταιρεία Costa Crociere, ιδιοκτήτρια του Concordia, ανακοίνωσε πως το Vanguard είναι μια πιθανή επιλογή για τη μεταφορά του κρουαζιερόπλοιου από τα ανοιχτά του νησιούΤζίλιο, ενώ το συμβόλαιο με την ολλανδική εταιρεία φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια. 

Δείτε φωτογραφίες ενός άλλου υπέρ-πλοίου, του Blue Marlin, καθώς και ένα animation που αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθεί το  Costa Concordia από το  Dockwise Vanguard.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου