Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς ο τομέας της τεχνολογίας κάνει ολοένα και μεγαλύτερα βήματα προόδου, ο κόσμος γίνεται γνώστης τεχνολογιών που έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν την αδικαιολόγητη βλάβη που συνεχίζεται να δημιουργείται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Ο λόγος για τις “πράσινες” τεχνολογίες που έχουν ως βασικό σκοπό τη μετάβαση του τρόπου της ανθρώπινης ζωής, ώστε να είναι πιο αρμονική με τον πλανήτη και τα φυσικά του συστήματα.



Μια από αυτές τις νέες τεχνολογίες είναι η εφεύρεση αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά μόνο νερό ως καύσιμο. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι στη διάθεση των αγοραστών, αφού θα εξαφανίσει ένα μεγάλο κομμάτι της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων και θα αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες. Εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου συνδυάζονται για να κερδίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και, συνεπώς, εφευρέσεις όπως αυτή αποτελούν άμεσες απειλές για τη βιομηχανία.

Η ιαπωνική εταιρεία Genepax παρουσίασε το τροφοδοτούμενο με νερό αυτοκίνητο το 2008 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Δεν έχει σημασία αν το νερό είναι βρύσης, εμφιαλωμένο ή από κάποια λίμνη, οποιοδήποτε είδος νερού μπορεί να κάνει αυτό το αυτοκίνητο να λειτουργεί. Μια γεννήτρια διασπά τα μόρια του νερού για να παραχθεί υδρογόνο και αυτό χρησιμοποιείται για να τροφοδοτηθεί το αυτοκίνητο. Χρησιμοποιούν μια μεμβράνη ηλεκτροδίου για να χωρίσουν το υδρογόνο από το οξυγόνο μέσω μιας χημικής αντίδρασης.

Τι συνέβη όμως στην Genepax; Περίπου ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη της συσκευής τους, η εταιρεία έκλεισε. Σταμάτησαν την παρουσίαση του προϊόντος, καθώς και την προώθησή του. Η μόνη εξήγηση που δόθηκε ήταν η έλλειψη επενδυτικών κεφαλαίων.

Δείτε τη συγκεκριμένη εφεύρεση σε αγγλική απόδοση.
                                         


Η Genepax δεν είναι η μόνη ομάδα που ασχολήθηκε με τη μετατροπή του νερού σε υδρογόνο για τη χρήση του ως καύσιμο αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ:  http://ethernews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου