Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ "ΤΕΡΑΣ" ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα... τέρας σε 4 τροχούς ή αλλιώς ένα πραγματικό Μπατμομπιλ! Το αυτοκίνητο του ΜπαράκΟμπάμα, θυμίζει περισσότερο όχημα επιστημονικής φαντασίας, παρά αυτοκίνητο.
Το κόστος του αγγίζει τις 300.000 δολάρια και το design του υπογράφει η Cadillac.
Οι πράκτορες της ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου το αποκαλούν “Το Τέρας”. Και όχι άδικα...




Στην... κοιλιά του Τέρατος: Η λιμουζίνα του Ομπάμα

Μετά τη δολοφονική επίθεση στον John F. Kennedy, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ το ξεκαθάρισαν: ποτέ ξανά κάμπριο όχημα για τον Αμερικανό πρόεδρο!
Η λιμουζίνα του Ομπάμα είναι θωρακισμένη και με ειδική προστασία που την κάνει άτρωτη ακόμη και σε όπλα χημικού πολέμου.
Στο πορτ- μπαγκάζ υπάρχει πάντοτε παροχή οξυγόνου και πυροσβεστικός εξοπλισμός.
Ακόμη υπάρχει ειδικό κιβώτιο που περιέχει φιάλη με αίμα, βεβαίως στον τύπο αίματος του Αμερικανού προέδρου.
Eνώ το ρεζερβουάρ των καυσίμων έχει επένδυση σαν αυτή που έχουν τα πυρηνικά καταφύγια ώστε να μην εκρήγνυται ακόμη και αν χτυπηθεί απευθείας.
Στην πρόσοψη, το Τέρας έχει φακούς υπέρυθρης ακτινοβολίας και κανονάκια που ρίχνουν δακρυγόνα.
Οι τροχοί είναι ενισχυμένοι με πλέγμα Κέβλαρ αλλά ακόμη και αν σκάσουν τα λάστιχα οι ζάντες είναι ειδικές για να μπορούν να συνεχίσουν να τρέχουν.
Τα τζάμια έχουν πολλά στρώματα μπορούν να συγκρατήσουν μια σφαίρα ενώ το εσωτερικό στρώμα πλαστικού τη φυλακίζει όπως φυλακίζει το γάντι του μπέιζμπολ τη μπάλα.
Και βεβαίως, τέτοιο όχημα δεν θα μπορούσε να έχει όποιον κι όποιον στο τιμόνι: οι οδηγοί περνούν από ειδική εκπαίδευση από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. 
ΠΗΓΗ:  http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου